Followers

Monday, April 22, 2013

Telekung Chomel Humaira & Aleesya...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Happy Monday kawan2..
Hari ini terasa segar dan bersemangat plak.. Izzah bangun dengan senyuman untuk solat subuh..
Sarapan plak dengan segelas susu kambing, her favourite....
Sepanjang perjalanan ke ofis plak jalan clear.. 20 minutes dah sampai ofis.. miracle kan.. dalam hati dok terfikir, dan balik mengundi ke warga KL this week hahahhaa...
Kibaran bendera parti politik di mana2..
Izzah plak dok sibuk menanya.. ayah undi sapa.. umi undi sapa.. emmm teringat masa kecik2 dulu, saya pun sibuk menanya abah dan mak... tapi jawapan kami serupa.. "Undi anda adalah rahsia" hihihi... 
Dulu-dulu saya sangat kecewa dengan jawapan itu.. dan sekarang saya pun mengecewakan Izzah dengan jawapan yang sama hahahaha..

Hasil berhujung minggu... 
Dua telekung chomel untuk si comel Aleesya & Humaira... 
Sulam nama Aleesya tuh nampak tenggelam skit dalam gambar ni kan.. tapi saya suka in real sebab match dengan rama2 tuh..
Gatal tangan nak menyulam applique... best rupanya dan taklah susah pun, cuma nak kena sediakan netbook sebelah mesin jahit... nak save pattern ke NV90 tuh mokcik belum khatam lagi hihihi

{Note: Sulam tambahan (selain nama) itu adalah complementary sahaja sebab saya masih belajar menyulam... bukan sebahagian spec tempahan telekung yer :)}
This week yang sangat produktif.. dapat siapkan 2 quilt, satu lagi dah quilted, menanti untuk binding jer.. another one nak kena basting dulu... hopefully boleh siap in this 2 3 days.. next week nak ke PBAKL.. acara yang dinanti2kan tuh..

Wokey... selamat semuanya... happy happy sokmo di hari Isnin.. Moga seminggu anda akan ceria..




Regards;

9 comments:

  1. tudia...mila dah ber applique.....beh kan...yg kurang beh..nak wat digitizing...yg bes...time applique..even berkali kali kena stop n everything...yg lagi beh..time color selection...memang menguji kecerdasan otak ku
    apa pun...bila la ai nak jait telekung niii...

    ReplyDelete
  2. cantik ... cantik.. cantik... uhuhuh jealessssssssssssss sesgt... heheh
    :D

    ReplyDelete
  3. sgt produktif tau... pastu siap dapat terjun kolam kan... hihihi..

    cantik sulaman tu.. siap kena bersambung dgn lap top ek.. penuh la meja jahit.. hihihi..

    ReplyDelete
  4. bagusnya izzah bgun pagi ceria je nak solat subuh ;) fiq pun minum susu kambing tiap2 pagi. best ;D

    ReplyDelete
  5. cantikla k.mila..warna telekung tu pn cantik...

    #PRU nnt sy jg peti undi :P

    ReplyDelete
  6. cantik sangat kak..bila la nk jahit satu telekung untuk alya ni...

    ReplyDelete
  7. Kuazue... tang pilih warna benang tuh mmg mencabar, tambah mcm saya ni benang seketul dua jer hihi..

    Nurzakiah.. TQ singgah

    Umi-Eca.. jgn jeles hihi.. applique awak pun cantik apa

    MamaD... meja mesin sulam dah angkut ke tempat lain, tak muat dah nak lambak semua menda dlm bilik jahit tuh hihihi.. sebab tuh produktif skit
    Terjun kolam tuh memang wajib.. famili weekend activity

    fiqkbe... bagus susu kambing ni kan... Izzah ni malam pun nak susu kambing, pagi pun nak jugak... suka sgt2..

    ReplyDelete
  8. Zira... fuh jaga peti undi yerr.. jaga leklok (elok-elok) yerr hihi

    NoEn... trylah buat satu untuk alya.. mesti comel gituuu

    ReplyDelete

Love your comments...