Followers

Thursday, April 14, 2011

Dah kenyang, dah lena...

Makan tak lena, tidur tak kenyang opssss salah peribahasa plak
Makan tak kenyang tidur tak lena..
Macamana nak kenyang, kalau belum lagi ummi masak, si budak kecik ni dah tanya..
Baru nak rebahkan badan pon, budak sorang ni tanya lagii..
Apakah pertanyaan itewwww..

"BILA NAK SIAPKAN SELIPAR MA"

Dan tetibalah plak budak kecik ni menjadi sangat baik, macam2 nak tolong ummi yerr.. supaya ummi boleh jahitkan selipar dia lah tuuu hahahah.. hari2 macam ni kan bagus.

Dan akhirnya.. siaplah jugak barang yang di pinta.... Sampai rumah jer, lepas makan terus potongkan kain, tak sempat lah ummi nak mandi dulu or nak rehat2 dulu yerr


Nicely fit her feet.. This time I used heavy cotton, kecuali belah dalam, saya guna flannel.. lebih2 buat selipar saya dulu


Gambar kat fabrik tuh pon terbalik lerrr... tu lerrr nak cepat sgt, sampaikan tak perasan kanan lain, kiri lain.. lantak ler labuuuu..


Seee.. budak ni suka bebenor... tapi ni gambar ahad lepas, lepas memotong rambut "hantu kak limah niii" hahaha


yer yer.. ni sebelum potong. kengkononnya nak rambut panjang, tp malas benor nak sikat rambut. Kalau ummi nak sikatkan takmo, sebab sakit katanya. Suruh minyak rambut pon takmo, maka ayahnya panggil rambut hantu kak Limah kikiki. Nak tau sapa yang boleh sikat rambut dia... mak dia jer lah.. itu ayat bodek, sebab nak suruh mak duduk dengan kami, jaga cucu mak yang seorang niiii.

setelah berbulan kami pujuk untuk potong. Segala jenis rasuah bagi pon, tak jalan. But akhirnya.. kikiki.. termakan rasuah jugak.

Byeee

Regards;

12 comments:

  1. waah.. beruntung nih punya ummi kreatif seperti Mila.. :)

    ReplyDelete
  2. rasuah-rasuah ni kena ckp pelan2..kang SPRM dtg serbu

    ReplyDelete
  3. Tini.. TQ TQ

    Vita.. macam2 suruh ummi buat, ummi jugak yang pening hahaha

    Sonice.. syyyhhhh.. jgn bgtau SPRM yerr. Takut jugak kang kena terjun bangunan plak wakakaka

    ReplyDelete
  4. Comel apa bila rambut dia panjang ...tapi yelah kena rajin la kan ...budak2 ni pun sama syampu rambut pun nak kena ingatkan

    ReplyDelete
  5. owh cam best je jahit selipar cmnie..pakai dlm umh pun best nie ^ ^

    hihi lain kali taknak potong rambut, kita bakar je ^ ^

    ReplyDelete
  6. orang kalau dah pandai menjahit sekejap aje dah siap...

    ReplyDelete
  7. Wah, Izzah dah dapat selipar dia. Cepatnya kak Mila buat. Lawa! :)

    ReplyDelete
  8. Suzie.. mmg lagi cantik rambut panjang sebenarnya, tp tak tahan tengok rambutnya yg kusut masai sebab malas nak sikat. Kalau time rajin bukan main kemas nyer.. kalau time malas, terutama bila bangun tido nak g sekolah.. mak aiii

    ReplyDelete
  9. Nurul.. salah tuh.. bukan bakar.. jom kiter bakor jerr kakaka

    ReplyDelete
  10. ctNHoney.. kalau dah ada template mmg kejap jer... cerr ct try.. mesti kejap jugakk boleh siap

    ReplyDelete
  11. Yati.. camno tak cepat.. naik boring dah akak mendengornyer. pantang nampak akak jer dok tanya pasal selipar dia. boring betulll

    ReplyDelete

Love your comments...