Followers

Monday, April 11, 2011

Scrap Clearance...

Semalam saya sempat membelek Majalah Ana Muslim Izzah, baru dapat hari Sabtu arituh. Yerrr.. saya langgankan Ana Muslim, supaya si Izzah ni boleh dapat surat hahaha. Sebab dia cukup marah, semua surat dan majalah untuk ummi dan ayah jer. Dia pon nak dapat surat/majalah jugak kat postbox.

Dalam tuh banyak betul kad ucapan selamat hari guru... emmm next month dah hari guru rupanya. Dan dah pastinya Izzah ni nak bagi hadiah untuk cikgu2 dia. So saya pon tanyalah.. berapa orang yang dia nak bagi hadiah nanti. Amboi amboi mokcik ni bilang semua cikgu dia sampai habis sepuluh jari... terkejut badak ler ummi. Tak kan semuanya nak bagi hadiah.. kad udah lerrr.

Lepas tuh, saya pon dok membelek2 kain2 yang ada. Banyak jugak lagi heavy cotton scrap saya nii. agak besarlah jugak, bolehlah nak cantum2 and jadilah.... macam niii


Agak2 kalau untuk hari guru nanti, bagi hadiah camni untuk cikgu, cikgu2 suka tak eks...


Regards;
 

20 comments:

  1. Lucky cikgu2 Izzah dapat handmade gifts.. bestnyer!!! confirm happy la.. :D

    *kat jepun ni jarang student bagi gift kat teachers.. only if the teacher is moving away - bagi bunga sejambak from everybody and kad besar with message from everybody.. terpikir jugak reasonnyer.. may be nak avoid having favoritism kot..*

    ReplyDelete
  2. klau sy jd cikgu izzah sy akan sangat suka :)

    cantiks!!

    ReplyDelete
  3. klu sy...mestila tersangat SUKA....hehehe,

    ReplyDelete
  4. KakD.. biasa2 je kalau dibandingkan ngan kakDee

    ReplyDelete
  5. MyBotang... emm even on teachers' day pon tak bg any gift yerr. kat sini semua budak dok cari hadiah on teachers' day. kalau tak belikan, kesian ler plak. Buat sendiri jimat ler skit.

    ReplyDelete
  6. NoEn.. harapnya cikgu Izzah pon mcm noen jugak lah

    ReplyDelete
  7. rodiah.. cepat2 apply jd cikgu izzah hahaha

    ReplyDelete
  8. a'a lan kan next month dah hari guru jenuh la nak layan anak dara 3 org tu ..rajinnya mila...

    ReplyDelete
  9. Sure happy depa semua yang dapat ... cara Mila cerita mcm senang dan cepat ja Mila buat.. Izzah bilang2 dgn jari sapa yg dia nak kasi , pastu tadaaaa ... terus jadi ..

    :-)

    ReplyDelete
  10. suzie.. nasib lerrr anak dara saya sorang tuh jer... rasanya kalau budak laki tak kisah sgt pasal camtuh kut eks.

    ReplyDelete
  11. Kak N
    magic magic... petik jari terus jadi wakakaka... ops petik mesin jahit ler.. baru jadi

    ReplyDelete
  12. Was thinking of the same thing utk Hari Guru Fasha nanti... Cuma lum start je lagi..heheh... Dulu masa dia hbs sekolah Tadika pun memang bagi kat teachers dia cosmetic pouch... Cuma kali ni ingat nak buat benda lain tp blm ada idea lagi selain dari pencil case atau cosmetic pouch...emmm kalau cikgu lelaki apa yg seswai yek?

    ReplyDelete
  13. ct pun nak bagi juga,tapi tak tahu nak buat apa lagi,kalau terima hadiah semua orang suka,apa tah lagi kalau dibuat bukan dibeli dari kedai.

    ReplyDelete
  14. cantik-cantik sekali Mila.. love your idea..

    ReplyDelete
  15. Mesti cikgu-cikgu Izzah suka. Yang bukan cikgu Izzah pun suka juga. Hehhe..

    ReplyDelete
  16. err..izzah sek mne ye??nk mntk tukar sek la cm ni ha3...

    ReplyDelete
  17. suke~dah nak hari guru ye...apa plak nak buat tahun ni. Last year Maisya buat cloth bookmark...sulam bunga sikit-sikit dan bubuh reben. Itu je.

    ReplyDelete
  18. bestnyer jd cikgu izzah... errr... sek. men nanti izzah sek kat mana? nk minta tukar jd cikgu izzahlah... hehehe..... my doter pon dh hint nk bg hadiah kat semua cikgu... minta buat keychain bunga... yg lenguh mak dia jugak sbb kena handstitch... huhuhu...

    ReplyDelete
  19. cikgu izzah maybe suka corak yang ala english style dgn roses tu semua kot.. kalo cikgu izzah taknak, auntie rela terima sebagai pengganti... muahahahahhaha..

    p/s: tapi auntie bukan cikgu??? cemaner????

    ReplyDelete

Love your comments...