Followers

Saturday, April 30, 2011

MyBotang Sew Along - Appliqué Project (Phase3)

Lets spot the difference..

The highest number of differences with get a chance to...... attend Prince William's wedding wakaka.. tipah tertifu betul kan.. (tengah menaip tapi telinga dok dengar sorakan kat wedding tuh bila VVIP diorg ni sampai)

Finished on the sewing stage.. as u can see, the stitch is quite uniform... yez yesz.. I didnot use free motion. I choose this number 9 stitch... and I added the butterfly and the bird..


Nak jadi apa dengan bunga2 ditaman nii yer.. nak di siram dan di baja.. TUNGGUUUUUUU

Wokey.. tak boleh nak cerita panjang lagi dah... nak sarapan and then mengunjungi KLIBF2011. Kepada kawan2 yang nak kesana juga... Jumpa di sana yer


Regards;

17 comments:

  1. wow!!!! you made 2 :) I love the addition to the look.. very creative indeed!! you didn't use free motion stitch ek.. but how did you maneuver around the curves..?? very neat!!!

    ReplyDelete
  2. Mila...cantik...saya punya belum snap lagi ...suka-suka tengok...

    ReplyDelete
  3. wow... not just you have completed the work... you made two!

    What is Number 9 for?

    ReplyDelete
  4. Wow rajinnye! siap buat dua lagi dgn burung & butterfly skali...cantik & nampak lg interesting dgn tambahan fauna tu.

    ReplyDelete
  5. I just figured out what no 9. is. :)

    Thanks for sharing... otherwise, it would take me a lot longer to even notice that stitch.. :)

    ReplyDelete
  6. Sue.. the way I sew it is just the same as the machine blanket stitch/ the zigzag stitch... kiranya dok gear 1 jer sepanjang masa, jap2 berenti jap2 berenti... I think it would be better to use foot presser than the auto button.

    ReplyDelete
  7. Suzie.. percayalah.. dah siap nnt hati akan rasa berbunga2 hahaha.. seronok sgt.. jom cepat2 siapkan

    ReplyDelete
  8. Anic.. the no.9 stitch will make ur one line stitch "BOLD".. and no need a opened/ended stitch... which is i think i love it

    ReplyDelete
  9. Bea.. tema flora n fauna lah kira kiranya hehe

    ReplyDelete
  10. Mantop la kau la..aku tabik!hehe

    ReplyDelete
  11. Kak Mila yang Rajinnnn!!!!! geram tengok.. saya satu pun x buat2 lagi.. huhuhuhuhu....

    Byk perbezaan nyer tu... tapi saya suka yang dengan rerama tu.. :)

    Kak, stitch number tu untuk apa sebenarnya ek? nmpk lebih tebal.. rasanya NV30 xde stitch ni.. aish.. balik kena semak nih.. hehehehehe

    ReplyDelete
  12. Adilla.. TQ TQ

    McT.. masih belajar belajar buat benda baru.. kalau tak boring haha

    ReplyDelete
  13. Zila, stitch tuh repeat 3 kali, sebab tuh nampak tebal. ianya basic stitch jer, mesti NV30 ada nyer lah.

    ReplyDelete
  14. Rajinnya Kak Mila, buat 2. Cantik!

    ReplyDelete
  15. cantiknya mila your applique..cayalah! ;)

    ReplyDelete
  16. bila la tini nak ada kelapangan nak buat applique ni jugak..huhu~~

    ReplyDelete

Love your comments...