Followers

Thursday, April 21, 2011

Mug's BFF

Practising my binding skills, I made these mug's best friend.... quilted mug coasters.

Dulu2 tak pandai pakai coaster ni.. so letak atas tissue jer, pastu buang, tapi now dah ada coaster, memang menjimatkan tissue dan agak bersih meja ku ini hehehe.





Menjahit ala2 buang masa dan release tension... tension sebab kena handle budak kecik tuh sorang2... hinggakan terbawa beg daycare and beg sekolah agama Izzah ke office. Tak pasal2 kena balik menghantar beg-beg tuh. Nasib baik kali ni saya ingat nak pakai kasut. Pernah sekali tuh saya terpakai selipar jepun ke office... gara2 kalut di pagi hari.
Walaupon sebenarnya banyak tempahan tudung yang perlu disiapkan before bulan May niii waduh waduh. Plus tempahan yang bermasalah sebab banyak sangat nak personalised..... saya malas betul nak ambil tempahan yang terlalu detail, nak camtuh, nak camni... boleh fengsan menetas before dapat seperti yang dikehendaki... kalaulah saya yg directly in contact dengan customer ni.. maunyer saya tolak awal2. Customer is always ringht, but I always have the right to accept you as a customer or not wakakaka.. ada plak camtuh eks.

Note: Interested on the mug coasters.. please proceed to  MyLilShop

Regards;

12 comments:

  1. Sangat kemas blanket stitch keliling buah tu.
    Memang camtu la, sesetengah customer cerewet, macam-macam dia minta. Memang best kalau dapat yang setuju je dengan apa yang kita suggest. Selamat menjahit, kak Mila.

    ReplyDelete
  2. Cantiknya! Love all the colors. Neat job babe congrats!

    ReplyDelete
  3. wa.. applique akak kemas jer jahit.. cantik... :D semua pun nmpk yummy.... :D akak practice machine binding ke?

    ReplyDelete
  4. Mila..cantik...applique tu guna tangan ke mesin?cantik sampai tak tau beza dah heheheh

    ReplyDelete
  5. Yati.. guna mesin nyer blanket stitch, kalau jahit tangan maunya lintang pukang haha
    betullah tuuu.. setiap customer berbeza, sebab tuh malas nak ambik upah, tapi sesekala tak sampai hati nak tolak

    ReplyDelete
  6. Zura.. TQ TQ... dah habis exam ker.. dah berblog walking nii hehe

    ReplyDelete
  7. Zila.. yup practising machine binding.. kekadang out of track jugak.. dah tetas n jahit balik haha

    ReplyDelete
  8. Suzie.. guna mesin, try guna different stitch length nad width..

    ReplyDelete
  9. very nice... you are expert in blind stitch.. i haven't tried before.. thanks for the idea...

    ReplyDelete
  10. akak ni wat guna NV50 ke? guna tapak ape? tini ni takreti naktukar2 tapak, tp rugi lah kan..benang satu lapis je kan? tini pun kadang2 ada gak tolak order customer yg terlalu bnyk sangat customizationnya..macam2, ada tu siap nak ala2 coach lagi..pengsan gue.

    ReplyDelete
  11. Anic.. if u zoom in detail, still ada skit2 kureng... haha. but trylah.. u will love it, terutama utk applique

    ReplyDelete
  12. Tini.. ha ah.. semua guna NV50, my only SM yg ada. semua ni guna tapak J jer.. semua yg kena guna tapak N akak malas nak buat, sama mcm tini, malas nak tukar tapak. yup 1 lapis jahitan jer.. warna contrast, itu yg nampak jelas skit

    hahaha lebih baik tolak order, daripada buat tp mengikut citarasa plak yerrr.. itu lerr.. akak ni nak pulangkan jer kain tuh rasanya, tp dia insist jugak suruh buat.. fining fining

    ReplyDelete

Love your comments...