Followers

Monday, April 25, 2011

Nak tak baju melayu dengan sulam tarik benang?

Bila ber'blogwalking'.. terbaca pasal tempahan baju raya, barulah saya teringat yang this year saya tak menyulam. Hubby pon dah cakap awal2, tahun ni tak perlu baju melayu.. dah terlalu banyak, cuti sekolah pon sekejap jer, and this year turn raya kat Temerloh. Orang semenanjung ni raya mana ada pakai baju melayu full suite sampai raya ke 7 kan kan

Tapi saya teringin jugak nak menyulam..
Setelah di pikir2kan... saya nak open for order untuk sulam tarik benang ni kepada yang berminat, terutama baju melayu budak lah.. kalau baju melayu orang dewasa, saya akan terima jugak, tetapi saya hanya akan sulam sahaja dan akan hantar ke tailor lain untuk jahit-bg tailor yg betul2 expertlah kan-

Ni contoh baju melayu teluk belanga yang saya buat untuk anak sedara last 2 years...

Seronok sebenarnya menyulam niiii.. For details, jemput kesini yer


Regards;

11 comments:

  1. salam..
    wau cantiknya sulam cabut..teringat dulu2 boleh buat..tp sekarang dah lupa..kalau antar lengan kain je boleh ke..

    ReplyDelete
  2. Mila...kalau nak tempah sulam je boleh? Baju raya saya dah hantar tempah...;)

    ReplyDelete
  3. kak aton.. boleh jer, tp make sure potong memanjang kainlah yerr.. email me.. nnt saya quote harga ok

    ReplyDelete
  4. Tyha.. Boleh jer.. cuma make sure kalau lengan or badan tuh memanjang kain... satu lagi mesti bila jahit, hujung tuh bertemu, kalau tak sulam tuh nnt herot.. emmm faham tak eks.. susah nak put into word.

    ReplyDelete
  5. Wah... kak Mila ambil tempahan sulam ye. Mesti nanti tak menang tangan ni. Nape gambor profile kak Mila dah tinggal mata? :D

    ReplyDelete
  6. Limited jer yati... akak takan ambik semua, kalau satu baju dewasa tuh dekat sebulan jugak ler akak nak siapkan...

    hahaha.. bg mata cerah skit wakaka

    ReplyDelete
  7. waaah... cantik, banyak sekali talent Mila ini.. :)

    ReplyDelete
  8. Oh ic.. agak lama juga ya, nak siapkan sulaman baju.

    Kak Mila, Yati ada tag akak. Kalau free, buat la ya. Timasih.
    http://homemakers-puteri.blogspot.com/2011/04/jawap-tag-ummihanie.html

    ReplyDelete
  9. salam kenal, pertama singgah.. wah berbakat besar tuan punya blog ni.. teruskan!!

    ReplyDelete
  10. akak ada mesin sulam yek..bestnya...sure mahal,tp berbalaoi la kan..jeles ni..hee

    ReplyDelete
  11. E.. sulam tangan lah. akak takde sulam mesin

    ReplyDelete

Love your comments...