Followers

Wednesday, April 06, 2011

A maths lover doing patchwork

Tidurlah dengan lena wahai Puteriku sayang...
Harapnya Izzah sukalah dengan bantal nii, walaupon banyak eksperimen kat sini, kira oklah boleh pakai..

Dik kerana nak dapatkan ukuran yang betul.. maka habis keluar calculator lama, zaman kat matriks dulu wakakaka.. niii semua sebab nak kira formula maths ler nii
Kalau ikut jawapan nii.. dah betullah.. masih ok maths dlm kepala saya ni rupanya..
tetiba when come into practical..
hancus.. kikikiki
camnalah saya boleh terfiki nak buat 15x15 inci, then potong 4.. adeiiii, pembaziran betul.
then.. potong baru... buat 7.5x7.5 inch, potong 2, barulah menjadi

Camtuhlah gayanya kalau asyik guna free pattern jer, bila nak kira sendiri fail.


Regards;

17 comments:

  1. Ish ish, banyaknya projek jahit kak Mila. Akak simpan lagi ya culcalator zaman belajor. Yati punya dah campak ke mana.
    Mesti Izzah suka bantal tu. :D

    ReplyDelete
  2. bosan ler dok kat rumah ni yati.. tp bosan tuh semua hilang bila menjahit

    ReplyDelete
  3. pergh.. siap kalkulator.. haha... saya kira guna jari je kak.. kali bahagi semua tenyeh manually.. haha.. nak stimulate otak... hahaha

    saya selalu kira border dulu.. pastu baru kira center.. haha.. ajaran sesat.. :)

    ReplyDelete
  4. rajinnye die nih....huhuh..mmg pberi smgt nak stat mjait plak rasaneye...huhu

    ReplyDelete
  5. ct pun main gunting aje,kalau terlebih, repair..lagi pening kalau buat kira2....

    ReplyDelete
  6. uish... kena kira samp camtu ke mila... patut ler ada fabric@quilt calculator....huhuhu ,,kalau mak cik yg buat.. sah tak guna benda tuh...(tak tau ape yg nak di kira) huhuhu ...ku main kerat + tempek aje...ala2 jait kain perca tuh...hik hik..cantik bantal tu !!!

    ReplyDelete
  7. Cantik la Mila .Cuti-cuti banyak la pula dok menjahit ...akak ni yang orang dok tempah tak siap-siap..yg nak buat kat anak2 lagi la banyak dalam otak..dalam otak jela..jadi tak juga ...

    ReplyDelete
  8. Cantik la Mila .Cuti-cuti banyak la pula dok menjahit ...akak ni yang orang dok tempah tak siap-siap..yg nak buat kat anak2 lagi la banyak dalam otak..dalam otak jela..jadi tak juga ...

    ReplyDelete
  9. haha,lucu lah pulak...siap keluar calculator.kalau kak K.Rose main bulldoze aje..tak kuasa nak kira..salah2 potong tak kisah sebab banyak kain yang bole di korbankan.Any way...that patchwork memang sweet.Yang border tepi tu cukup payah nak master if you are new at it.Syabas Mila..Anda memang serba boleh.

    ReplyDelete
  10. haha...(gelak utk diri saya gak tu) sbbnya sy ingat sy sorang je yg pernah buat camtu..yg tak tahan tu, calculator kita pun sama (sy guna masa zmn buat accounting dulu). ever since i've been 'forced' to study law, i only know how to find issues and deliver some opinion based on our critical thinking. no more maths!! huhu..but until todate i still love maths!! and myself totally loves to sew (just like u!!)

    **p/s the pillow case is totally awesome. jeles giler kat mila sbbnya kerjatangan mila cantik2 belaka.

    ReplyDelete
  11. Zila. kalu guna ruler tuh pon boleh dapat rasanya... tapi akak ni mcm tak confident jer, itu yg guna kalkulator hahaha

    ReplyDelete
  12. s'piah.. nak ambik semangat saya ni skit hahaha... (ala2 taichi master buat kikiki)

    ReplyDelete
  13. ctNHoney.. saya ni.. dah buat kira2 pon fail praktikal.. camno tuh

    ReplyDelete
  14. SClover.. jgn tiru mcm saya...fail praktikal kui kui

    ReplyDelete
  15. Suzie.. saya pon ada list jugak dlm kepala ni.. tp kekadang ingat, kekadang yg dlm list takde mood nak buat... last2 buat yg ntah apa2 jerr

    ReplyDelete
  16. Kak Ros.. its true.. mmg border tuh susah nak buat.. but after reviewing so many tutorial.. boleh lah try n error, perfect tuh belum lagi lerr..asal jadi je tuh

    ReplyDelete
  17. aimila.. nama pon dah dekat2 kita ni.. minat pon lebih kurang sama.. rupanya perangai pon lebih kurang kikikiki.. boleh jadi kembar ler kita nii hehehe

    ReplyDelete

Love your comments...