Followers

Saturday, April 09, 2011

Pumpkin kaaaaa...

Dah lama saya tak buat drawstring bag.. Pernah buat sekali jer kut, last 5 years, masa tuh tak pandai lagi buat beg, hentam karam ikut beg yang ada jer.
Dan sampai sekarang beg tuh masih dipakai untuk isi telekung untuk dalam kereta. Biasa ler... walaupon kat negara kita ni tak susah nak cari surau, dengan telekung disediakan, tapi tahap kebersihan telekung2 tersebut amat tidak memuaskan. Tapi tidaklah semua... kalau tengok di Masjid India tuh.. (Jln Masjid India KL), memang bersih betul telekung diorg. Bau pon wangi jer.

Dan tadi saya duduk membelek scrap heavy cotton saya, ada yang dapat dari TinyTini masa dia buat giveaway arituh, dan ada jugak dari koleksi scrap saya sendiri.. then saya tampal2.. emmm terfikir plak nak buatkan satu drawstring bag untuk telekung Izzah.
Budak kecik sorang ni.. hari2 bawa telekung ke sekolah agama, sebab diorg akan solat asar dulu sebelum balik.. tapi sampai sekarang, dah entah berapa kali ajar dah, tak pandai2 lipat telekung, lepas solat habis terperenyuk jer telekung tuh dalam beg.
So I am thinking of a drawstring bag, so takde ler telekung tuh masuh dalam beg sekolah yang mana kekadang terkena pensil lerr.. pen lerr.. macam2..

Nicely fit in her telekung. The bottom, saya buat bulat... bila tengok2 balik, macam pumpkin pon ada jugak hahaha


Multicolour betul... but semuanya heavy cotton tau.

Bag making syndrom nii tak habis2 lagi. Malam tadi sempat jugak saya siapkan beg niiii... Added to MyLilShop bagi sesapa yang berminat yer..


As-Salam..
Regards;

11 comments:

  1. cantik drawstring bag tue..bestnye jadi izzah..lucky dpt beg free je hehe ^ ^

    ReplyDelete
  2. nice!!!kene buat jugak tuk letak telekung dlm kete nih :)
    tp xpenah buat drawstring bag ni..xthu ler menjadi ke idak..huhu

    ReplyDelete
  3. Kak Mila ni, cantum-cantum pun menjadi kak. Lawa!

    ReplyDelete
  4. ct mmg tak pernah buat drawstring lagi,nampak cam senang aje kan....next projek..la

    ReplyDelete
  5. wow... you are so productive...

    Nice bags!

    Your sewing makin hebat..

    ReplyDelete
  6. Sew LOve.. Izzah ni ada mcm2 beg dah dlm koleksi dia... tu baru jer ambik reversible beg akak tuh, asalnya pinjam jer, tp claim hak milik terus hahaha

    ReplyDelete
  7. NoEn.. buat.. jgn tak buat. Mmg senang nak letak telekung dlm kete, boleh sumbat2 jer hahaha.

    ReplyDelete
  8. Yati... projek cantum2 ni best.. takyah nak ukur2 bagai.. main pakai hentam kromo jer kikiki

    ReplyDelete
  9. CtHoney.. drawstring niii mmg senang sangat.. pejam mata pon boleh siap (nampak sgt tipu).. siap masuk sepital kena jarum boleh laaa wakaka

    ReplyDelete
  10. Anic.. when I addicted to something.. I will do it till I am satisfied with it... now staisfied with bag making with zipper, kena cari addiction lain lah plak haha

    ReplyDelete
  11. Mila...betul la kata yati cantum-cantum pun jadi ..cantik..kalau saya Allahhuakbar tak tau jadi macammana.Kemas tapak dia...bestnya...

    ReplyDelete

Love your comments...