Followers

Tuesday, April 19, 2011

MyBotang Sew Along - Appliqué Project (Phase2)

Updating my project here...

Tak sabar rasanya nak mula menjahit...

Regards;
 

21 comments:

  1. looking good Mila, you used the crafting bond right..? are they fraying..? excited to see the finish product..

    ReplyDelete
  2. wah mila..dah mula menampal yer..chantik2...

    ReplyDelete
  3. dah siap dah... alahai.. tomeinyer.. ni yang tak sabar nih... hahaha... :D

    ReplyDelete
  4. Sue MyB.. baru habis sesi menampal.. yup using handicraft bond, belum jahit lg, hopefully it wont fraying.

    ReplyDelete
  5. mamaD... baru siap tampal ni. tgh pikir2 nak pakai benang warna apa niii. malam ni boleh mula operasi kikiki

    ReplyDelete
  6. Milaaa... ini cantik banget !! selalu kagum dengan karyamu

    ReplyDelete
  7. mila..handicraft bond tuh apa yerk..hehehe

    ReplyDelete
  8. Vita.. thanks. karya vita pon apa kurangnya

    ReplyDelete
  9. zaza.. handicraft bond tuh mcm gam fabric lerr lebih kurang. boleh guna utk lekatkan fabric n agak cepat kering ler. and tak merosakkan fabric.

    ReplyDelete
  10. zaza.. handicraft bond tuh mcm gam fabric lerr lebih kurang. boleh guna utk lekatkan fabric n agak cepat kering ler. and tak merosakkan fabric.

    ReplyDelete
  11. oo.yeke..kira tak guna fusible web lah ye..ok2 thank for the info..

    ReplyDelete
  12. Wah..dah nak siap! Maybe nanti nak buat mcm ni guna fabric glue.

    ReplyDelete
  13. zaza.. tak.. mcm yang saya cerita kat part 1 dulu.. saya guna interrfacing yg ada gam tuh. saya gunting dulu pattern kat interfacing, then iron kat fabric, pastu potong fabric, then guna gam ni untuk lekatkan ke background fabric.. kiranya double sided ler gak kan. guna interfacing yg sederhana keras untuk elak kain tuh fraying.. apa eks in malays.. pecah kut eks

    ReplyDelete
  14. Bea.. ha ah.. guna fabric glue pon ok jugak, sama jer ngan handicraft bond ni kut

    ReplyDelete
  15. kak mila: nak elak tepi kain tu berbulu ke nak elak kain kita macam mengecut? hehehe.. (menyampuk plak saya ni... hehehehe) ((sibuk nak tahu jugak)) hehehehe :D

    ReplyDelete
  16. mamaD.. nak elak berbulu. mengecut nii rasanya kalau dah prewash kain tuh, takde masalah dah kut eks. akak pernah try applique nii without interfacing, mmg lama2 kain tuh pecah, tinggal ler benang jahit tuh jer wakakaka. itu yg terfikir nak guna interfacing, so far ok, senang skit nak jahit

    ReplyDelete
  17. the flowers look lively and happy together..

    Good to know that interfacing and fabric glue has worked out well...

    ReplyDelete
  18. Bila dah baca komen-komen di atas baru tahu, sebab tak pernah cuba applique. Jakun sikit, tak tau pun kena gam fabric tu dulu. Ingat ke, boleh terus jahit atas fabric background bila dah potong dan susun atur. :)

    ReplyDelete
  19. Yati... kalau tak gam dulu, nnt masa jahit akan berkedut2 skit, or lari dari tempat yg kita nak letak tuh.

    ReplyDelete
  20. Wah dah siap ye ...saya baru hari ni siap menampal.guna double -sided sebab nak tau juga kan kalau guna gam macammana,guna double side mcm mana pula...lumba jom ...hehehehhe

    ReplyDelete

Love your comments...