Pengikut

Selasa, April 19, 2011

MyBotang Sew Along - Appliqué Project (Phase2)

Updating my project here...

Tak sabar rasanya nak mula menjahit...

Regards;
 

21 ulasan:

  1. looking good Mila, you used the crafting bond right..? are they fraying..? excited to see the finish product..

    BalasPadam
  2. wah mila..dah mula menampal yer..chantik2...

    BalasPadam
  3. dah siap dah... alahai.. tomeinyer.. ni yang tak sabar nih... hahaha... :D

    BalasPadam
  4. Sue MyB.. baru habis sesi menampal.. yup using handicraft bond, belum jahit lg, hopefully it wont fraying.

    BalasPadam
  5. zaza.. tgh fine tuning hahaha

    BalasPadam
  6. mamaD... baru siap tampal ni. tgh pikir2 nak pakai benang warna apa niii. malam ni boleh mula operasi kikiki

    BalasPadam
  7. Milaaa... ini cantik banget !! selalu kagum dengan karyamu

    BalasPadam
  8. mila..handicraft bond tuh apa yerk..hehehe

    BalasPadam
  9. Vita.. thanks. karya vita pon apa kurangnya

    BalasPadam
  10. zaza.. handicraft bond tuh mcm gam fabric lerr lebih kurang. boleh guna utk lekatkan fabric n agak cepat kering ler. and tak merosakkan fabric.

    BalasPadam
  11. zaza.. handicraft bond tuh mcm gam fabric lerr lebih kurang. boleh guna utk lekatkan fabric n agak cepat kering ler. and tak merosakkan fabric.

    BalasPadam
  12. oo.yeke..kira tak guna fusible web lah ye..ok2 thank for the info..

    BalasPadam
  13. Wah..dah nak siap! Maybe nanti nak buat mcm ni guna fabric glue.

    BalasPadam
  14. zaza.. tak.. mcm yang saya cerita kat part 1 dulu.. saya guna interrfacing yg ada gam tuh. saya gunting dulu pattern kat interfacing, then iron kat fabric, pastu potong fabric, then guna gam ni untuk lekatkan ke background fabric.. kiranya double sided ler gak kan. guna interfacing yg sederhana keras untuk elak kain tuh fraying.. apa eks in malays.. pecah kut eks

    BalasPadam
  15. Bea.. ha ah.. guna fabric glue pon ok jugak, sama jer ngan handicraft bond ni kut

    BalasPadam
  16. kak mila: nak elak tepi kain tu berbulu ke nak elak kain kita macam mengecut? hehehe.. (menyampuk plak saya ni... hehehehe) ((sibuk nak tahu jugak)) hehehehe :D

    BalasPadam
  17. mamaD.. nak elak berbulu. mengecut nii rasanya kalau dah prewash kain tuh, takde masalah dah kut eks. akak pernah try applique nii without interfacing, mmg lama2 kain tuh pecah, tinggal ler benang jahit tuh jer wakakaka. itu yg terfikir nak guna interfacing, so far ok, senang skit nak jahit

    BalasPadam
  18. the flowers look lively and happy together..

    Good to know that interfacing and fabric glue has worked out well...

    BalasPadam
  19. Bila dah baca komen-komen di atas baru tahu, sebab tak pernah cuba applique. Jakun sikit, tak tau pun kena gam fabric tu dulu. Ingat ke, boleh terus jahit atas fabric background bila dah potong dan susun atur. :)

    BalasPadam
  20. Yati... kalau tak gam dulu, nnt masa jahit akan berkedut2 skit, or lari dari tempat yg kita nak letak tuh.

    BalasPadam
  21. Wah dah siap ye ...saya baru hari ni siap menampal.guna double -sided sebab nak tau juga kan kalau guna gam macammana,guna double side mcm mana pula...lumba jom ...hehehehhe

    BalasPadam

Love your comments...