Followers

Monday, April 25, 2011

Kraf Kami..

Its raining outside, and the lil gurl need to shut down the TV, biasa ler kan.. Astro niii tak leh beat thunder and ligthening, and she has nothing to do other than asking for helping me with sewing things.. aghhh malas betul nak layan, sebabnya dok asyik nak buat embroidery jer dengan NV50 nii. Nak tulis nama lerr, nak jahit bentuk LOVE lerr.

Then i had an idea.. why not introduce her to felt. And surprisingly, she loves it.
Her sewing skill mmg at the bottom ler kan.. seee

but in 2 hours session, she improves a lot. yg smiley tuh skit jer dia buat, the rest ummi buat demo jerr
Malam ni dah booking siap2.. nak buat letter I Z Z A H plak dah.... siap cakap lagi.. "sekarang dia tau kenapa umi suka sangat menjahit.. best rupanya" hahaha. Dok plan nak buat hadiah Teacher's Day utk cikgu2 dia lagi tuh... emmm akan habis lah stock felt umi yerrr...

Sambil menjahit tudung weekend arituh, sempat jugak saya buat patchwork... dah boring jahit tudung, buat patchwork plak hahaha... this my WIP.. nak jadi apa tuh.. tungggguuuuu



Monday in peace..
ADIOZ

Regards;

4 comments:

  1. izzah blaja rajin2 ngan umi...nnti dh terror aja acik plak OK! ;)

    ReplyDelete
  2. Mila....Izzah juga rajin macam Umi dia. Bagus tu.

    Cantik laa kombinasi warna dan corak square patch tu..... buat apa pulak agak nyer, Mila.....??

    ReplyDelete
  3. haha.. takpe kak.. abis felt bleh beli lagi.. asalkan dia bagi chance akak menjahit udah ler.. hehehe

    patchwork to nak buat apa kak? untuk dapur? atau untuk bilik tidur? atau ruang tamu? hehehe...

    selamat berembroidery kak!

    ReplyDelete
  4. Habislah kain felt Umi... hehhe... comel smiley face tu. :)

    ReplyDelete

Love your comments...