Followers

Thursday, April 07, 2011

A date with ZIPPER

Amboi amboi... baru jer berkenalan dah nak berdating yerrr kikiki.
Bangun2 tido, mamai2 lagi kepala ni-sapa suruh tidur dsiang hari kan, saya dok pikir nak buat apa plak hari ni.. list dulu tuh dah jadi scrap jer.

Why not try another zipper bag. Setelah di pikir2kan, rasanya saya dah jumpa cara yang agak senang untuk attach zipper nii..
In two hours, siap lah bag yang simple2 sahaja ni... yang penting part zipper tuh.. Saya memang suka betul corak kain ni, beli dari Saliza KainOhKain , kain ni pon agak tebal, memang tak sesuai untuk baju,

Zipper jenis ni dok kat dalam, saya rasa lebih cantik ler. Zoom skit kat ending zipper tuh, boleh buka penuh, so tak lah menghalang kalau nak letak barang yang agak besar kedalam beg.
Kalau kawan2 nak try zipper jugak.. boleh try tgk kat sini http://www.creativecutie.com/. Banyak sangat info berguna pasal bag making and also zipper attching.

AsSalam.. 

Regards;

8 comments:

  1. uh...walaupun cuti,ada juga keje nak dibuatnya....rehat..rehat..
    tq sbb kongsi link tu,ct bab nak pasang zipp ni mmg tak tahu...

    ReplyDelete
  2. cantik and very neat at zipper part..beg ni mila pakai batting ke?

    ReplyDelete
  3. ctHoney... berehat dengan mesin jahit hahaha. saya ni jenis yg tak pandai nak tengok TV sangat unless klau dah addicted to certain movie or drama. kalau tak.. mmg tido je lah. ada baiknya menjahit kan kan

    ReplyDelete
  4. Sonice.. tak guna batting pon. Guna interfacing keras tu jer.

    ReplyDelete
  5. Yati tak pernah cuba jahit zip di dalam. Jahit bag pun baru sekali. Hihi... banyak buat kecik-kecik je, macam coin purse. :)
    Apa pun, cantik bag Kak Mila buat ni!

    ReplyDelete
  6. mila, interfacing yg kita buat awning tudung tu ker?

    ReplyDelete
  7. lebih kurang lah, but normally yg buat tudung tuh saya beli yang dah potong siap2 2 inci (bucram) tp yang ni saya beli by meter, and saya beli yang takde gam, sbb nak murah skit dan pakai spray adhesive jer. kalau yang ada gam tuh mahal n bila terbalikkan kain nnt, nampak sangat kedutnya(gam tuh melekat kuat)

    ReplyDelete
  8. em, cantikla...kemas je kak mila jaet...dh lama sy xjaet beg, sbb aqil akan merengek nk tengok sekali..so,biarkan jela mesin jaet tu,huhuhu...

    ReplyDelete

Love your comments...